Suklaakoristellut hedelmäkartiot-resepti
Yksi parhaista välipaloista, joita voimme antaa lapsillemme, on hedelmät. Ne ovat tuoreita, terveellisiä ja helppoja tehdä - mutta lapsen silmissä sitä ei vain voi verrata houkuttelevaan suklaapatukkaan tai sipsipussiin!
Yritin tehdä hedelmistä hieman jännittävämpiä ja houkuttelevampia nirsoille syöjillemme, joten tein nämä suklaakastetut hedelmäkartiot jäätelötuutin vohveliin ja täytin ne erilaisilla värikkäitä hedelmiä. Täytekakut, muffinssit ja voileipäkakut maistuvat aina hyvin syntymäpäiväjuhlissa, mutta kuvittele vieraasi kasvoja, kun he näkevät nämä herkulliset ja värikkäät herkut pöydällä!
Tarvitset valmistukseen:
- Vohvelikartioita (pakastealtaiden vierestä yleensä löytyy)
- ½ rkl kookosöljyä
- 50 g tummaa suklaata
- Vohvelikartion täytteet
- Raastettuja kookospähkinöitä tai kookoshiutaleita
- Strösseliä
- Mansikoita
- Mustikoita
- Viinirypäleitä
- Mangoa
- Granaattiomenaa
Hedelmät – Voit olla todella joustava tämän kanssa! Olen listannut alla olevaan reseptikorttiin mitä olen käyttänyt, mutta käytä vapaasti mitä haluat!
Suklaa – Jotta sokeritasot pysyisivät alhaisina tässä reseptissä, olen valinnut tumman suklaan, mutta jos et ole siitä kovin huolissasi (jokaiseen kartioon käytetään vain pieni määrä), voit käyttää valkoista suklaata tai tavallista maitosuklaata.
Ohje:
- Osta haluamiasi hedelmiä, leivontasuklaata sekä jäätelölle tarkoitettuja vohvelikartioita.
- Sulata suklaa ja kookosöljy kattilassa miedolla lämmöllä pari minuuttia, kunnes se on sulanut. Sekoita koko ajan, jotta se ei pala pohjaan.
- Kaada sulatettu suklaa ja kookosöljy pieneen, mutta melko syvään kulhoon, johon on helppo upottaa vohvelit.
- Täytä jokainen suklaakastettu vohvelikartio valitsemillasi hedelmillä ja
- Tarjoile heti.
Löydät kaikki tarjoiluastiat karkkibuffettiin täältä.